Integritetspolicy

Solarswe.se ägs och drivs genom Solarswe HB med organisationsnummer: 969787-3819, Brohultsvägen 8B, 25465 Helsingborg, Sverige. För kontakt med Solarswe har ni möjlighet att maila till solarswe@kundservice.se , genom att använda vårt kontaktformulär som ni finner under rubriken Kundservice eller ringa oss på 0736146110.
Nedanstående försäljnings & leveransvillkor är menat för produkter som köps på solarswe.se och levereras i Sverige.

1. Allmänna villkor

1.1 De allmänna villkoren gäller när du som konsument beställer produkter via vår hemsida. Villkoren gäller endast dig som kund som är konsument och beställer via vår webbplats solarswe.se.
1.2 För att kunna köpa produkter via vår hemsida måste kunden ha fyllt 18 år. Enligt svensk lag accepterar vi som säljare inte kreditköp till personer under 18 år. Säljaren förbehåller sig rätten att vid enskilda fall neka/ ändra en beställning (t.ex. om konsument (kund) uppgett felaktiga personuppgifter eller har betalningsanmärkningar).
1.3 Säljaren reserverar sig för slutförsäljning och eventuella bild- och skrivfel på hemsidan, t.ex. fel i produktbeskrivning/teknisk specifikation, felaktiga priser och därtill även prisjusteringar (t.ex. förändrade priser från leverantörer, valutaförändringar) eller felaktig information angående om en produkt finns i lager. Säljaren (Solarswe) har rätt att rätta till sådana tänkbara fel och att ändra eller uppdatera informationen när som helst. All bildinformation på hemsidan ska endast ses som illustrationer. Sådana illustrationer kan inte garanteras skildra det antal varor kunden erhåller eller varans exakta utseende, funktioner eller ursprung. Solarswe.se ansvarar inte för information på hemsidan som kommer från Samarbetspartners eller en tredje part.
1.4 Hemsidan (webbplatsen) ägs av solarswe.se. Innehållet på hemsidan ägs av solarswe.se eller av solarswe.se samarbetspartners/ licensgivare. Informationen är skyddad genom b.la. immaterialrättsliga och marknadsrättsliga lagar. Med detta menas att varumärken, firmanamn, produktnamn, bilder och grafik, design, layout samt information om varor, tjänster och annan information endast får användas/kopieras med skriftligt tillstånd från solarswe.

2. Beställningar

2.1 Solarswe.se är öppen dygnet runt och därav kan du handla där nästintill alltid. Det kan dock hända att vi tillfälligt stänger butiken för underhåll. Du kan endast handla produkter när hemsidan är öppen och tillgänglig. Du väljer de produkter som du vill köpa och lägger dem i ”varukorgen”. Du kan ändra innehåll i varukorgen ända fram till beställningstillfället och du kan under tiden när som helst kontrollera innehållet i korgen samt vad produkterna kostar. Eventuella extra kostnader som exempelvis frakt och betalkortavgifter räknas inte ut förrän precis innan du ska betala. När du är klar att beställa klickar du på ”Till varukorgen/kassan”, därefter på ”Till kassan” och där skriver du in namn, adress, mejladress, telefonnummer, betalningsmetod och väljer leveranssätt. Du kan ändra innehållet i varukorgen ända fram till att du ska bekräfta ditt köp genom att trycka på ”Gå till säker betalning”. Då går din beställning vidare till solarswe.se och kan därefter inte ändras.
Det är din skyldighet som konsument (köpare) att ange korrekt adress för leverans av produkterna. Om den adress som du har angett inte kan bekräftas förbehåller solarswe.se sig rätten att hålla inne leveransen och annullera beställningen. OBS: Frakten beräknas genom en schablonberäkning baserad på paketets vikt samt storlek. Fraktkostnaden varierar mellan 59kr och 350kr vilket även kan inkludera emballagekostnad och administrativa utgifter.

2.2 Solarswe.se har rätten att annullera en beställning om det inte är möjligt att leverera den beställda produkten. Konsumenten (köparen) kommer då att informeras om detta samt att eventuell betalning/reservation annulleras/returneras.

2.3 Vid köp/beställning på solarswe.se får du en kvittens från oss via mejl att vi tagit emot din beställning. Däremot ingås det inget bindande köpeavtal förrän du tagit emot en beställningsbekräftelse/ett försäljningskvitto från oss via mejl.

2.4 När du handlar på solarswe.se har du 14 dagars ångerrätt enligt svensk lag där du har möjligheten att meddela oss att du ångrar köpet och vill skicka tillbaka produkterna till oss. Ångerrätten gäller från den dag du tar emot produkten. Du har rätt att undersöka varans egenskaper och funktioner men Solarswe.se förbehåller sig rätten att kräva ersättning från konsumenten för eventuella användande av produkten som kan ha lett till en värdeminskning av produkten. Så som skador på produkten/saknat originalemballage. För att vara säker på att få hela din summa återbetalad rekommenderar vi att alla varor returneras i originalemballage. Köparen behöver returnera varan till solarswe.se inom 14 dagar för att ångerrätten skall gälla. Köparen står själv för returfrakten. När du skickar tillbaka produkterna ska du se till att de är ordentligt förpackade. Du bär nämligen själv ansvaret för paketet/produkterna tills vi får det/dem.
För returnering av varor skall dessa skickas till:
Solarswe HB, Brohultsvägen 8B, 254 65, Helsingborg, Sverige.

2.5 Reklamation & Återbetalning
När vi tar emot produkten kontrollerar vi den och därefter får du tillbaka det belopp som du har betalat till oss vid köpet.
OBS!
Du kan förlora ditt köpbelopp, helt eller delvis. Det sker om produktens värde har minskat på grund av:
att du har använt produkten,
den har skadats under tiden du har ansvarat för den,
du har hanterat produkten på något sätt som inte var nödvändigt för att fastställa vilka produkter det är samt vilka egenskaper och funktioner de har,
du inte har uppfyllt begränsningarna i ångerrätten avseende försegling, produkttyp mm.

2.6 Ditt köp omfattas av konsumentköplagen.  Det innebär att du antingen kan få en felaktig produkt reparerad, utbytt, återbetald eller en prisreduktion beroende på den faktiska situationen. Det krävs att reklamationen är berättigad och att felet inte har uppkommit på grund av felaktig användning av varan eller annan händelse som orsakat skadan. För reklamation behöver du som konsument reklamera varan inom rimlig tid från att felet upptäckts. Vi rekommenderar att du reklamerar den snarast möjligt och senast inom 2 månader efter att felet har upptäckts. Reklamation sker genom att mejla till solarswe@kundservice.se.
För att vi ska kunna bedöma felet ber vi dig om nedanstående information:
1. Skicka oss en kort beskrivning av hur skadan eller defekten har uppstått. Observera dock att du ska kontakta vår kundtjänst så snart du upptäcker defekten.
2. Som dokumentation av defekten ska du skicka med 4-5 bilder tillsammans med beskrivningen. Defekten måste synas tydligt på minst en av bilderna. Dessutom ska du se till att dina bilder visar hela produkten, en bild framifrån och en bakifrån.
3. Skicka bilderna via mejl till solarswe@kundservice.se
4. Notera också vilket beställningsnummer produkten hade – eller skicka med en kopia på beställningsbekräftelse/kvittens
5. När vi har fått dina bilder behandlar vi din reklamation snarast möjligt.
Vid retur skickas dessa till: Solarswe HB, Brohultsvägen 8B, 254 65, Helsingborg, Sverige.
Om reklamationen är berättigad återbetalar vi givetvis dina rimliga fraktkostnader för att skicka tillbaka produkten till oss. Om reklamationen inte är berättigad får du själv stå för alla fraktkostnader, även våra kostnader för att skicka tillbaka produkten till dig efter inspektion.

2.7 Rabatter
Vi erbjuder regelbundet rabattkoder som en del av vår marknadsföring. Koderna gäller endast under begränsade tidsperioder och kan ha speciella villkor. Koderna kan vara begränsade så att de endast kan utnyttjas i samband med vissa produkter, kategorier eller märken.

När du utnyttjar en rabattkod måste du köpa för det angivna minimibeloppet. Om du köper för mindre än det angivna minimibeloppet kommer skillnaden inte att återbetalas. Alla rabattkoder som du vill utnyttja måste anges under köpet, innan du betalar för beställningen.
Du får inte tillgodoräkna dig en glömd rabattkod när beställningen väl har gjorts. Det är enbart tillåtet att utnyttja en (1) rabattkod per beställning. Rabattkoderna är inte personliga och kan användas av vem som helst som har tillgång till dem. Rabattkoderna har inget kontant värde och kan inte lösas in mot kontanter, tillgodohavanden eller liknande.

I händelse av bedrägeri, försök till lurendrejeri eller i händelse av misstanke om andra olagliga aktiviteter i anslutning till inlösen av rabattkoder har solarswe.se rätten att upphäva beställningen då rabattkoden har använts och vi kan permanent avstänga din möjlighet att handla hos solarswe.se

3. Personuppgifter

För att kunna köpa varor på solarswe.se måste du uppge information om:

• Namn
• Adress
• Mejladress
• Telefon-/mobilnummer

Ovanstående uppgifter sparas tillsammans med information om vilka produkter du har köpt i sju (7) år från utgången av det räkenskapsår informationen avser, se bokföringslagen (bokföringslag 1999:1078), och därefter raderas informationen.
När du handlar kommer vi automatiskt att skapa ett solarswe konto. I solarswe kontot kan du logga in och se din beställningshistorik, både nya och tidigare beställningar.
Insamling av kunders personuppgifter på solarswe.se sker inom ramen för gällande lagstiftning och EU:s allmänna dataskyddsförordning (GDPR).

Solarswe.se samlar in uppgifter från användarna genom fem källor.
1. Genom cookies när du besöker våra webbplatser, t.ex. IP-adress, land, besökta sidor, kategorier och varumärken du tittat på, interaktion/klick och sökningar.
2. Genom köp, t.ex. demografiska uppgifter, mejladress, betalningsinformation, varor, beställningssumma, rabattnivå, varumärken och frekvens. Även skickade transaktionsmejl, t.ex. bekräftelse om beställning, leverans eller återbetalning.
3. Genom användarbeteende och engagemang i skickade meddelanden (mejl, SMS, post eller telefon), t.ex. öppningsfrekvens, klickfrekvens och den tid du använt för att läsa mejl, sändardomän och typ av e-postklient
4. Genom användare som lämnar uppgifter om sig själva (t.ex. lägger till information till kundprofilen)
5. Genom kreditprövning via ett bedömningsföretag som tredje part.

Anledningen till att samla in uppgifter serverar nedanstående områden:
1. Skyldigheter. För att uppfylla våra skyldigheter mot dig som kund eller användare av vår service – som köp, fakturering, kundservice och ditt solarswe konto.
2. Kundservice. För att kunna hantera kundservicemejl. För att svara på frågor angående din beställning eller tidigare beställningar, korrigera fel och att vägleda dig som kund.
3. Marknadsföring. För att visa inspiration, produkterbjudanden/-tjänster och personliga rekommendationer via webb, mejl, SMS, post, telefon och via annonsering hos tredje parter.
4. Kundupplevelse. För att förbättra kundernas upplevelse av att interagera med solarswe.se som att göra din upplevelse på solarswe.se personlig, utveckla nya funktioner, tjänster och produkter. Detta omfattar också att administrera, skydda, driva och bevara våra webbplatser, att administrera och säkra system, att förstå samlad statistik om användning och köp på webbplatsen och för att förbättra kunskapen om vad våra kunder önskar.
Bedrägeri och risk. För att förhindra bedrägeri och göra riskbedömning.
5. Lagstiftning: För att följa gällande lagstiftning.
6. Profilering: baserat på samtycke som lämnas i samband med nyhetsbrev sammanställer vi den information om dina köpvanor och intressen som vi samlar in för att kunna erbjuda relevant och anpassad information och marknadsföring för Solarswe.se. Vi tittar på vilka produkter du köpt samt vilka val du gjort när du befunnit dig på vår webbplats för att anpassa butikens utseende och innehåll samt innehåll i den marknadsföringskommunikation som vi skickar till dig för att skapa en personlig shoppingupplevelse.
Om någon behandling kräver ditt samtycke kommer vi alltid att uttryckligen be dig lämna ditt samtycke till sådan behandling och till att vi behandlar dina personuppgifter i ett sådant fall. Vi begär exempelvis in ditt samtycke om du vill bli medlem hos solarswe.se och du har alltid möjlighet att återkalla ett samtycke, till exempel genom cookieverktyget.
I samband med att du lämnar ditt samtycke kommer du att få bekräfta att du har läst den här integritetspolicyn och att du samtycker till att dina uppgifter behandlas på det sätt som beskrivs här.

Sökningar
När du besöker solarswe.se samlar vi in uppgifter om alla besök på vår webbplats. Vi använder dessa uppgifter för att förbättra din användarupplevelse, utvärdera användningen av de enskilda delarna av solarswe.se och för att förbättra vår marknadskommunikation.
Sökningar kan utlösa ett service-mejl
solarswe.se samlar in ditt sökbeteende (t.ex. kategorier, märken, produkter du tittat på) för att förbättra kommunikationen om relevanta produkter och erbjudanden som skapas för dig.
Automatisk inloggning
Solarswe.se upptäcker automatiskt vem du är, baserat på olika parametrar som IP-adress, enhet och cookies när du flyttar dig mellan olika sidor och tjänster på webbplatsen. Detta innebär att om du är inloggad på vår webbplats kommer du att bli inloggad automatiskt nästa gång du besöker solarswe.se från samma enhet. Samma automatiska inloggning kommer att ske om du klickar i ett solarswe.se mejl.
Analysverktyg
För att skapa en bättre upplevelse för dig använder vi olika analysverktyg som Google Analytics, som hjälper oss att samla in statistik om hur solarswe.se används.
Informationen lämnas eller säljs inte till tredje part såvida detta inte sker i anslutning till någon omstrukturering eller hel eller delvis försäljning av verksamheten. Eventuellt utlämnande vid sådant tillfälle kommer att ske enligt vid tidpunkten gällande lagar för persondata.
Nyhetsbrev
När du anmäler dig samtycker du till att få mejl och SMS från Solarswe.se med inspiration, exklusiva erbjudanden och personliga rekommendationer. Meddelanden består av innehåll från Solarswe.se Meddelandena skickas via vår tredjepartsprogramvara som uppfyller kraven på skydd i GDPR. Vi kommer att använda dina köp och sökuppgifter för att skräddarsy de erbjudanden vi skickar till dig.
De meddelanden som vi skickar via mejl, SMS, telefon eller post är skräddarsydda för dig enligt dina uppgifter, dina vanor, ditt sökbeteende, ditt köpbeteende och ditt engagemang i de meddelanden vi har skickat till dig via mejl, SMS, post eller telefon.
För att inte längre få våra nyhetsbrev, klicka på länken längst ner i varje mejl eller uppdatera dina kontopreferenser på solarswe.se.
Cookies
När du använder solarswe.se samtycker du till att vi använder cookies. En cookie är en liten datafil som vi placerar på din dator för att hålla reda på vad som händer när du besöker oss och för att känna igen datorn. En cookie är inget program och innehåller inte virus.

4. Överträdelse

Om kunden missbrukar skyldigheter enligt dessa försäljnings- och leveransvillkor kan solarswe.se avbryta eller begränsa kundens användning av webbplatsen solarswe.se vilket innebär att inga beställningar kan göras. Följande anses bland annat vara allvarlig överträdelse:
• Kunden lämnar oriktiga uppgifter gällande namn, adress, mejladress, telefonnummer
• Kunden trakasserar solarswe.se, våra medarbetare eller våra kunder
Solarswe.se reserverar sig vidare rätten att avbryta eller begränsa kunds framtida användning av webbplatsen solarswe.se alternativt debitera kund för eventuella framtida returkostnader för det fall solarswe.se bedömer att kund missbrukat sitt konto eller returnerade produkter alternativt uppvisar ett köpbeteende eller ett utnyttjande av kostnadsfri returrätt som förorsakar eller riskerar att förorsaka solarswe.se kostnader, risker eller ansvar som går utöver ett normalt användande.
När en fråga uppstår som rör eventuellt avbrytande, begränsning eller debitering av returfraktskostnader förbehåller sig solarswe.se i sin tillämpning av ovan bestämmelser, rätten att ta hänsyn till tidigare händelser och de särskilda omständigheterna i det aktuella fallet. Solarswe.se kan välja att ha överseende med inträffade händelser och agerar på det sätt som vi anser är mest lämpligt.

5. Klagomål

Om du vill framföra klagomål gällande ditt köp ska du vända dig till kundservice@solarswe.se. Om vi inte lyckas hitta en tillfredsställande lösning kan du, om kraven för detta är uppfyllda, framföra ditt klagomål till Allmänna reklamationsnämnden. Du kan även gå via Europakommissionens portal.  Vid boende i annat EU-land kan denna portal vara relevant. Då ett klagomål görs, vänligen ange vår mejladress kundservice@solarswe.se.
Gällande lag och jurisdiktion
Köp av produkter på solarswe.se lyder under svensk lagstiftning. Alla tvister ska avgöras i svensk domstol.
Åtkomst till uppgifter och ändring, uppdatering och borttagande av uppgifter
Som kund har du rätt till tillgång till dina insamlade personuppgiftskategorier (artikel 15) och du har rätt att invända mot registrering enligt de relevanta bestämmelserna i EU:s allmänna dataskyddsförordning (GDPR). Efter rimlig begäran kommer vi att uppdatera, ändra eller ta bort personuppgifter som vi kontrollerar, med reservation för åtgärd som innebär lagbrott.
Vi kan avvisa begäran som är oskäligt återkommande, innebär oproportionellt stort tekniskt ingripande (t.ex. utvecklande av ett nytt system eller omfattande förändring av en befintlig process) eller påverkar andra personers personuppgifter. Alla frågor angående detta ska ställas till kundservice via mejl kundservice@solarswe.se